England trøje VM 2014 – Nike præsenterer de nye England trøjer til sommerens slutrunde i Brasilien

Den nye England trøje er endelig kommet. I dag præsenterede Nike de nye hjemme- og udesæt, som England skal spille i til sommerens VM i Brasilien. Stilen er enkel og er samtidig lavet som en hyldest til de engelske traditioner. Min vurdering er uden tvivl, at Nike er lykkedes med at lave to rigtig fede trøjer, som vækker minder om de historiske England trøjer.

ENGLAND HJEMMETRØJE VM 2014
Køb hos Unisport for 599 kr.
England trøje - hjemme VM 2014
buy-button

Foto: Unisport

ENGLAND UDETRØJE VM 2014
Køb hos Unisport for 599 kr.
England trøje - ude VM 2014
buy-button

Foto: Unisport

Historisk har den helt hvide England trøje været et kendetegn for den traditionsrige nation. Nike har da også valgt at holde fast i dette overordenede design, hvilke jeg vil mene de har gjort med stor succes. Den nye England udetrøje er lavet i rød, hvilket har været en tradition siden 1960’erne. Denne er ligeledes lavet i et stilet design, der gør den brugbar både på stadion og til hverdag.

England trøje – hjemme VM 2014 i Brasilien

Nike har i designet af denne England trøje ladet sig inspirere af primært to ting: Den helt hvide dragt fra VM 1970 samt de gamle engelske riddere.

England trøje - holdbillede hjemme 2014

En af de mest interessante kendetegn ved den nye hvide England trøje er nålestriberne. De er en del af trøjens konturer og derfor ikke direkte en farveforskel i stoffet. Nålestriberne i denne England trøje kommer derfor til at være meget diskrete og stilede.

Af andre specielle kendetegn kan nævnes at der hen over skuldrene er brugt et materiale, der får dem til at skinne en smule. Der er derudover brugt en sølvlignende tråd i logoet, der ligeledes får dette til at skinne. Det er disse to effekter, der skal henlede tankerne på de gamle engelske ridderes rustninger.

England trøje – ude VM 2014 i Brasilien

Den røde England trøje er designet med udgangspunkt i trøjen som England vandt VM i 1966 i. Nike siger selv, at deres formål var at hylde traditionerne, samtidig med at de ville updatere designet så det bliver moderne og tidsvarende.

England trøje - holdbillede ude 2014

En fed detalje omkring logoet på England trøjen er, at det ud over at være skinnende har en specialeffekt i UV lys. Baggrunden på logoet er lavet således, at løverne kommer til at “springe frem” i denne type belysning. Ikke noget man ser på banen, men stadigvæk en detalje der vidner om, at Nike har gjort ualmindeligt meget ud af disse trøjer.

Specialdesignet font – til både numre og navne

Der er til denne England trøje udviklet en helt ny font til både numre og navne. Dette vil jeg mene er sket succesfuldt og detaljen med det engelske logo i numrene er efter min mening rigtig fed.

England trøje - hjemme rooney numre

Læs endnu flere detaljer, samt se flere billeder, i den officielle meddelelse fra Nike.

Udgivet i Nyheder og tagget , , , , , , .