Macron - Warrior - artikel

To tøjmærker du skal kende – fede fodboldtrøjer der indtager Europa

Når man skal nævne de tøjmærker, som sponsorere holdene i de Europæiske ligaer, så falder tankerne selvfølgelig hurtigt på Adidas, Nike, Puma og eventuelt et par andre mærker – i Danmark vil mange f.eks nok også tænke på Hummel. I denne artikel har FSHIRT derfor valgt at sætte fokus på 2 mærker, som efter min mening er oversete og undervurderede af mange danske fodboldfans. De er så småt ved at indtage europæiske fodbold, så det er 2 mærker du bør kende.

Macron – italienske kvalitets fodboldtrøjer

Klubber: Aston Villa (ENG), Napoli (ITA), Lazio (ITA), Monaco (FRA) mfl.

Macron er et italiensk tøjmærke, som i deres kollektioner primært fokuserer på teamsport.

Macron producerede i en årrække holdsæt og andet sportstøj for store mærker som Nike og Adidas. I dag er italienernes fokus dog rettet mod at designe, producere og udbrede deres eget brand.

Macron er tøjsponsor for en lang række professionelle hold indenfor sportsgrene som håndbold, volleyball, basketball og fodbold. Blandt fodboldhold finder man en stor andel italienske hold fra både Serie A, Serie B og Serie C. Macron er dog så småt også begyndt at indtage den resterende del af Europa – især England.

Jeg er sikker på vi kommer til at se meget mere til Macron i fremtiden – både blandt de profesionelle, men ligeledes blandt amatørhold i såvel Danmark som resten af Europa. Macron har lagt en langsigtede strategi for at tage en andel af dette marked og med den høje kvalitet og de flotte design kan det være svært at se, hvorfor dette ikke skulle kunne lade sig gøre for dem.

Ud over at lave flotte holdsæt har Macron også en rigtig fin “leisure” serie. Læs mere om Macron og se deres udvalg på deres officielle side.

Warrior – amerikanerne indtager Europa

Klubber: Liverpool (ENG), Sevillia (SPA), Stoke (ENG), FC Porto (POR), Randers (DAN) m.fl.

Warrior er et amerikansk tøjmærke, som indtil de overtog sponsoratet af Liverpool i 2012, ikke var kendt af særligt mange europæiske fodboldfans.

Warrior blev etableret i 1992 af den tidligere profesionelle lacrossespiller David Morrow. Til at begynde med fokuserede Warrior primært på det amerikanske marked og klassiske nordamerikanske sportsgrene som f.eks. lacrosse og hockey.

I 2011 begyndte Warrior for alvor at rette blikket mod Europa – og fodbold blev deres indgangsbillet. Den første store sponsoraftale blev landet med Liverpool og siden har en række andre større europæiske klubber fuldt trop. Alt tyder dog på, at Warrior langt fra har nået deres mål på det europæiske marked endnu.

De glemte tøjmærker

Der findes også en længere række andre mærker, som sponsorere tøj til hold i de største europæiske fodboldligaer, men som er udeladt i denne artikel. Af disse kan bl.a. nævnes Diadora, Joma og Mitre. Jeg vil sætte fokus på flere af disse i senere artikler, men indtil da har du mulighed for at kigge under ligaerne her på FSHIRT for at finde ud af hvilke mærker de forskellige hold spiller i, samt se de forskellige holds fodboldtrøjer.

Har du en holdning til de to nævnte mærker, eller kender du et mærke som ikke er nævnt men havde fortjent det, så skriv meget gerne en kommentar herunder.

Udgivet i Artikler, Macron, Warrior.